18 Haziran 2010 Cuma

W.A.S.P.

19 Kasım 2009 Perşembe Saat: 21:00
Maçka Küçükçiftlik Park
80’lerin Amerikalı heavy metal grubu W.A.S.P. son çıkan başarılı albümleri Babylon’un tanıtım turnesi kapsamında 2. kez Türkiye’deydi…

Konser öncesi 2 saat boyunca Çağlan Tekil tarafından hazırlanan leziz parçalar eşliğinde konsere ısınırken, ön grup eksikliği hissedilmeden esas amacımız olan W.A.S.P. a ulaşmış olduk.

Konser izleyicisi olgun ve oldukça heavy metal bir kitleden oluşuyordu. (Siyah rengin ve deri kıyafetlerin vazgeçilmez beraberliği…)

The Medley ile başlayan konser, çalınması dört gözle beklenen ve kısa sürede kavuşulan L.O.V.E. Machine, Wild Child, peşinden I Wanna Be Somebody, The Idol, Mephisto Waltz, On Your Knees, The Real Me, Hellion / I Don't Need No Doctor, Arena Of Pleasures, Chainsaw Charlie (Murders İn The New Morgue), Take Me Up, Heaven's Hung In Black, Blind In Texas gibi grubun hit parçalarıyla devam ederken yeni albümden sadece Babylon’s Burning ve Crazy çalındı.

I wanna be somebody, Be somebody soon
I wanna be somebody, Be somebody too…

Blackie seyirci topluluğunu ortadan ikiye ayırarak “I Wanna Be Somebody” adlı parçada sırayla nakaratı söyletti. Konser sonrasında çeşitli polemiklere neden olacak, Türk bayrağı çıkarmak, ya da bayraklı t-shirt giymek gibi eylemlerin olmadığı konserde grubun seyirci ile iletişimi sıcak ve seviyeliydi.

Babylon’s Burning çalınırken sahneye atlayan 2 kişiden biri Blackie Lawless’a sarılmaya çalışırken, diğeri ise ne yapacağını bilmez tavırlarıyla sahnede dolaşıp seyircilere bakarken apar topar ait oldukları yere gönderildi.

10 Temmuz 2006’da Blackie Lawless’ın kalp krizi geçirmesi sonucu Avrupa Turnesini erteleyip, 10 Eylül 2006’da Türkiye’de hayranlarıyla ilk kez buluşan W.A.S.P. bu kez ikinci buluşmasıyla hak ettiği coşkulu asgari seyirci kitlesine ulaşmıştır. O günden bu yana geçen zamanda özellikle Blackie 70’lere yaklaşan yaşına rağmen eski performansına kavuşarak sahne şovunun da, 4 kişiden oluşan grup elemanları ile beraber fazlasıyla hakkını vermiştir.

Blackie’nin konser sırasında zaman zaman deri kostümünün kolunda bulunan aynaya bakarak saçlarını düzelttiği gözden kaçmayan bir ayrıntıdır.

Organizasyon şirketinin, konseri, önceki kış konserlerindeki gibi kapalı çadır yerine, açık havada gerçekleştirme kararı yaklaşık 1.000-1.500 kişiden oluşan izleyicinin aynı havayı solumaması açısından avantajlı olmuştur.

Ses sistemi başarısına da değinmeden geçmek haksızlık olacaktır. Ayrıca konser alanının yanında bulunan neon lambalarla aydınlatılmış dönme dolabın, tam bir festival havası kattığını söylemek mümkün.

W.A.S.P, hayranlarına 80’leri hem canlı, hem de sahnenin arkasında bulunan ekranda verilen klip ve görüntülerle hakkını vererek yaşatmıştır…


KONSER KAYITLARI İÇİN LINKI TIKLAYINIZ... 
http://sihirlitur.com/sihirli_video/wasp.html

1 yorum: