18 Haziran 2010 Cuma

DEEP PURPLE

20 Temmuz 2009 Pazartesi Saat: 21:00
Turkcell Kuruçeşme Arena
İSTANBUL O GECE "DERİN MOR"DU!

Rock Dünyasının önemli kilometre taşlarından olan Deep Purple İstanbul Kuruçeşme Arena'da verdiği unutulmaz konserde, çoşkusuyla geceyi derin mora boyadı!

I love it and I need it
I bleed it yeah its a wild hurricane
Alright hold tight I am a highway star… ile efsane grup 40.Yıldönümü turnesi kapsamında 3.kez karşımıza çıktı.

Konserin setlisti beklenilen şekilde, Child In Time, Burn gibi parçaların çalınmayacağını zaten biliyor, bu yüzden hiç hayal kırıklığı yaşamıyoruz. Tek içimizi burkan Ian Gillan’ın sesinden yitirdikleri. Ama grubun diğer üyeleri bu durumu fazlasıyla kompanse ediyor. Steve Morse hem muhteşem soloları, hem de tüm pozitifliğiyle seyircinin kalbini fethediyor. Bu da yetmiyor Don Airey klavyesi ile bir ara Türk Marşı ve Katibim’i çalıyor ve ortam giderek ısınıyor. Highway Star, Perfect Strangers, Sometimes I Feel Like Screaming, Smoke On The Water, Fireball, Wrong Man, Rapture of The Deep, Things I Never Said, Space Truckin, Strange Kind of Woman, The Battle Rages On adlı parçaları canlı dinleme şansını belki de son kez yakaladığımız konserde bis sonrası, gecenin en yüksek tempolu ve seyirciyi en çok coşturan parçalardan Black Night ve Hush ile kapanış yapılıyor, Steve Morse ve Roger Glover’ın penaları şanslı sahipleri ile buluşuyor. Herkes ikinci bir bis umuduyla bekliyor ama naa na na naa na na naa na na naa Hush Hush diyerek konser alanını yavaşça terk ediyor, pek çok yöne gitmek üzere bekleyen teknelerle hiç trafiğe takılmadan boğazın serinliğine doğru hareket ediyoruz.
Grubun basçısı Roger Glover’ın da dediği gibi Türk seyircisinin dünya’nın en iyi seyircisi olduğu görüşüne bu konser ile katılmamak mümkün değildi. Her yaş grubundan izleyicinin buluştuğu kalabalık konserde, 2 nesle bir arada sık sık rastlamak mümkündü. Seyircinin dinamizmi ve coşkusu yıllardır kulaklarımıza kazınan parçalarla beraber birleşerek derin derin içimize işledi.
KONSER KAYDI İÇİN LINKI TIKLAYINIZ...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder