11 Aralık 2010 Cumartesi

THERION İSTANBUL KONSERİ - 11 ARALIK 2010

THERION, SITRA AHRA 2010 TURNESİ'NİN SON KONSERİNİ TÜRKİYE'DE VERDİ...

İsveçli Senfonik metal grubu Therion, 11 Aralık 2010 Cumartesi günü, 5 yıl aradan sonra tekrar İstanbul’da hayranlarıyla buluştu. Sitra Ahra turnesinin son konseri, 21 parçadan oluşan doyurucu bir setlist ile gerçekleşti. Grubun da ifade ettiği gibi turnenin en iyi setlisti olmuştur.

Therion Setlist Refresh The Venue, Istanbul, Turkey, Sitra Ahra Tour 2010Kış mevsiminin kendini hatırlatmaya başladığı soğuk bir güne denk gelen konser Maslak Refresh The Venue’de gerçekleşti. Mekana girişte, soğukta anlamsızca bir bekleyişin ardından salona geçildi. Konser öncesi ardı ardına çalınan AC/DC parçalarından sonra, yarım saatlik gecikmeyle 21:30’da Therion artık sahnedeydi.

Hem görsel hem de işitsel ziyafetin başlangıç parçası, grubun Eylül ayında çıkarttığı son albümünden aynı adlı Sitra Ahra'ydı. Kıyafetleriyle de göz dolduran 8 kişiden oluşan grup üyelerinden özellikle tenor ve soprano vokaller gerek sahne şovları, gerekse sesleriyle tam anlamıyla bir müzik şöleni yaşattılar.

Yaklaşık 1000-1500 kişinin bulunduğu küçük konser salonunda grubun sıkı takipçilerinin yanı sıra, yer yer, “konser varmış gelelim dedik” edasıyla orda bulunan bir kitle de yok değildi.

Konser, bis ardından çalınan The Rise of Sodom and Gomorrah ve To Mega Therion ile 23:30 sularında son buldu.



9 Aralık 2010 Perşembe

UNIROCK 2011 TARİHLERİ AÇIKLANMIŞTIR...

UNIROCK OPEN AIR FESTIVAL önümüzdeki sene 9-10-11 Eylül 2011 tarihlerinde gerçekleşecektir.

8 Haziran 2011 tarihinde düzenlenecek olan Warm Up Party'sinde August Burns Red sahne alacak!

OPETH, KATATONIA ve ELUVEITIE şimdilik açıklanan gruplar arasında...