19 Haziran 2010 Cumartesi

Yakında...

SONISPHERE İSVİÇRE, POLONYA, ÇEK CUMHURİYETİ, İNGİLTERE SETLISTİ İÇİN  BAKINIZ.
http://www.setlist.fm/search?query=sonisphere

Yeni Çıkacak Albümler...

Ozzy Osbourne'nun yeni albümü Scream, 21 Haziran 2010'da yayınlanacak. Albümün ilk single'ı olan Let Me Hear You Scream radyolarda sıkça çalınan parçalar arasında.

The Sunday Times dergisinde sağlık yazıları yazacağı haberleriyle herkesi oldukça şaşırtan 62 yaşındaki Ozzy Osbourne 30 Eylül 2010'da Turkcell Kuruçeşme Arena'da hayranlarıyla buluşacak. Konserde hem eski hem de yeni albümünden şarkılara yer verecek.

Biletler 75,00 TL (Sahne Önü 200,00 TL)


Lyrics | Ozzy Osbourne lyrics - Let Me Hear You Scream lyrics

18 Haziran 2010 Cuma

ERIC CLAPTON & STEVE WINWOOD

TOGETHER LIVE
13 Haziran 2010 Pazar Saat: 21:00
Turkcell Kuruçeşme Arena - İstanbul
İstanbul “babalar” gününü erken kutladı…
Kuruçeşme Arena, 13 Haziran 2010 Pazar günü Eric Clapton&Steve Winwood konseri ile ilk kez böylesine kalabalık bir izleyici kitlesi ağırladı.

Saatler 21:00’i gösterirken Had To Cry Today ile başlayan konsere, alan dışında hala içeri girmeyi başaramamış, eski dostlarını belki de son bir kez görme umuduyla bekleyen yoğun bir kalabalık vardı.

Bu tarz konserlerin oturma düzenekli alanlarda yapılmasının gerekliliğini belki de kabullenmek lazım. Sahneyi göremeyerek dikkati dağılan, aralarında konuşmak için sohbete gelmiş edasıyla etrafı umursamayan, sürekli içecek almak için yer değiştirerek insanları rahatsız eden garip izleyici kitlelesinin yanı sıra, pek çok yabancı turiste, Türkiye’nin hatırı sayılır gitaristlerinden olan Akın Eldes ve oyuncu Levent Üzümcü gibi ünlü simalara da rastlamak mümkündü.

Midland Maniac çalındığı esnada bir tekneden atılan ve dakikalarca süren havai fişek gösterisi çok yersiz ve kontrolsüzdü.

Eric Clapton ve Steve Winwood sadece alkışlara teşekkür etmekle yetinip, seyirci ile diyalog içine girmemelerine rağmen soğuk bir hava estirmediler.
Gitar sololarını anlatmak yetmez yaşamak gerekliydi… Bayan vokaller gerek sahne hareketliliği, gerekse parçalar açısından renkli bir hava kattı.
Konser, Had To Cry Today, Low Down, After Midnight, Presence Of The Lord, Glad, Well, Alright, Tuff Luck, While You See a Chance, Key To The Highway, Midland Maniac, Crossroads, Georgia, Driftin’, How Long, Layla, Can't Find My Way Home, Gimme Some Lovin, Voodoo Chile, Cocaine parçaları ile yaklaşık 2,5 saat sürerken, yoğun alkışların ardından son olarak, bir Traffic coverı olan Dear Mr. Fantasy ile son buldu.(İnternet ortamında yetişen bir nesil olarak grubun önceki konserlerinden şarkı listesini aşağı yukarı öğrendiğimiz için çalınmayan parçalar için çok fazla üzülmedik)
Sahnenin iki tarafındaki ekranlardan dahi parmak ucunda izlemenin zor olduğu konserden uzaktan da olsa birkaç görüntü alabilmenin kar sayılabileceği bir konser olmuştur.

Yeni Çıkan Albümler...

MALT - Arıza
CD'nin henüz hayatımıza girmediği dönemlerde BADLUCK  ile tanıdığımız ve müziğini senelerce sabırsızlıkla beklediğimiz Cenk Durmazel'in yeni grubu MALT, 2007 yılında çıkardığı "Kendi Adını Taşıyan İlk Albüm"ün ardından 2010 yılında "Arıza" isimli yeni albümünü yayınladı.

Grup ile ilgili bilgi ve videolara Malt Resmi Fan sitesinden ulaşılabilir.

W.A.S.P.

19 Kasım 2009 Perşembe Saat: 21:00
Maçka Küçükçiftlik Park
80’lerin Amerikalı heavy metal grubu W.A.S.P. son çıkan başarılı albümleri Babylon’un tanıtım turnesi kapsamında 2. kez Türkiye’deydi…

Konser öncesi 2 saat boyunca Çağlan Tekil tarafından hazırlanan leziz parçalar eşliğinde konsere ısınırken, ön grup eksikliği hissedilmeden esas amacımız olan W.A.S.P. a ulaşmış olduk.

Konser izleyicisi olgun ve oldukça heavy metal bir kitleden oluşuyordu. (Siyah rengin ve deri kıyafetlerin vazgeçilmez beraberliği…)

The Medley ile başlayan konser, çalınması dört gözle beklenen ve kısa sürede kavuşulan L.O.V.E. Machine, Wild Child, peşinden I Wanna Be Somebody, The Idol, Mephisto Waltz, On Your Knees, The Real Me, Hellion / I Don't Need No Doctor, Arena Of Pleasures, Chainsaw Charlie (Murders İn The New Morgue), Take Me Up, Heaven's Hung In Black, Blind In Texas gibi grubun hit parçalarıyla devam ederken yeni albümden sadece Babylon’s Burning ve Crazy çalındı.

I wanna be somebody, Be somebody soon
I wanna be somebody, Be somebody too…

Blackie seyirci topluluğunu ortadan ikiye ayırarak “I Wanna Be Somebody” adlı parçada sırayla nakaratı söyletti. Konser sonrasında çeşitli polemiklere neden olacak, Türk bayrağı çıkarmak, ya da bayraklı t-shirt giymek gibi eylemlerin olmadığı konserde grubun seyirci ile iletişimi sıcak ve seviyeliydi.

Babylon’s Burning çalınırken sahneye atlayan 2 kişiden biri Blackie Lawless’a sarılmaya çalışırken, diğeri ise ne yapacağını bilmez tavırlarıyla sahnede dolaşıp seyircilere bakarken apar topar ait oldukları yere gönderildi.

10 Temmuz 2006’da Blackie Lawless’ın kalp krizi geçirmesi sonucu Avrupa Turnesini erteleyip, 10 Eylül 2006’da Türkiye’de hayranlarıyla ilk kez buluşan W.A.S.P. bu kez ikinci buluşmasıyla hak ettiği coşkulu asgari seyirci kitlesine ulaşmıştır. O günden bu yana geçen zamanda özellikle Blackie 70’lere yaklaşan yaşına rağmen eski performansına kavuşarak sahne şovunun da, 4 kişiden oluşan grup elemanları ile beraber fazlasıyla hakkını vermiştir.

Blackie’nin konser sırasında zaman zaman deri kostümünün kolunda bulunan aynaya bakarak saçlarını düzelttiği gözden kaçmayan bir ayrıntıdır.

Organizasyon şirketinin, konseri, önceki kış konserlerindeki gibi kapalı çadır yerine, açık havada gerçekleştirme kararı yaklaşık 1.000-1.500 kişiden oluşan izleyicinin aynı havayı solumaması açısından avantajlı olmuştur.

Ses sistemi başarısına da değinmeden geçmek haksızlık olacaktır. Ayrıca konser alanının yanında bulunan neon lambalarla aydınlatılmış dönme dolabın, tam bir festival havası kattığını söylemek mümkün.

W.A.S.P, hayranlarına 80’leri hem canlı, hem de sahnenin arkasında bulunan ekranda verilen klip ve görüntülerle hakkını vererek yaşatmıştır…


KONSER KAYITLARI İÇİN LINKI TIKLAYINIZ... 
http://sihirlitur.com/sihirli_video/wasp.html

FAITH NO MORE

12 Ağustos 2009 Çarşamba Saat: 18:00
Maçka Küçükçiftlik Park
İstanbul bu defa FAITH NO MORE ile sallandı!

Mike Bordin, Roddy Bottum, Bill Gould, Jon Hudson and Mike Patton'dan kurulu Faith No More İstanbul konserinde seyircileri takım elbise ile selamlayıp, Türk bayrağı ile veda ettiler…

Modern Rock müziğinin önemli gruplarından biri olan Faith No More, 12 Ağustos 2009 gecesi Maçka Küçük Çiftlik Parkta verdiği muhteşem konserle İstanbullu müzik severlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Dağılmalarının ardından hayranlarını üzüntüye boğan ve tekrar bir araya gelen, bir çoklarının müzikal kimliğini bulmasına ön ayak olan Faith No More, “The Second Coming Tour” kapsamında ilk kez ülkemizi ziyaret edeceğine dair söylentiler çıktığında, gerçek mi yoksa asparagas mı diye konuşulurken, etkinliğin kesinleşmesiyle geriye sayım başladı. Ve işte konserdeyiz…

Kapı açılışı 18.00

Konserin alt grupları Nekropsi ve Kurban’dı. İzleyicinin konser alanına yeni ulaşmakta olduğu erken ve aydınlık saatlerde sahne alan Nekropsi oldukça iyi olan performanslarına rağmen fazla izleyici toplayamazken, Kurban bir sonraki grup olma avantajı ve performansları ile ortamı çarçabuk ısıtarak, nerede ve niçin orada olunduğunu izleyicilere hatırlattı. Kurban, kendilerinin de en sevdiği grup olduğunu söyledikleri Faith No More’u izlemek için sabırsızlandıklarını ve bir an evvel kendi konserlerini bitirmek istediklerini ifade ederek sahneden indiler.

Faith No More sahnede

Uzunca bir aradan sonra saat tam 22.00 olmuştu ki, kırmızı kadife perdeler arasından krem rengi takım elbiseleriyle Faith No More üyeleri sahnede belirdi. Coşku çığlıkları Maçka’dan Boğaz'a kadar rüzgârla beraber çevreye yayıldı.

O anda sahne, seyircilerin yukarı uzanıp tempo tutan ellerinden görünmez oldu.

Grubun solisti Mike Patton vokalinin ve sahne performansının gücünü gösterip, vokalinin yanı sıra, megafon başta olmak üzere kullandığı yardımcı enstrümanlar ile ayrı bir hava yarattı. Mike Patton’ın seyirci ile iletişimi oldukça iyiydi. Bir ara Maçka’dan Teşvikiye’ye çıkan yolun kenarındaki bir ağaca üzüm salkımı gibi yerleşmiş bir grup bedavacı izleyiciyi de fark etmişti. Işık kontrol masasını uyarıp, spot ışıklarını o tarafa yönlendirerek ağaçtakilere dikkat çekerken, sıradaki parça olan “Ashes to Ashes”ı ağaçdakilere ithaf etti. Parçanın sözlerinde geçen I’ll see you dizeleri onlar içindi.

Neler çalındı söylendi

Reunited ile başlayan konserde, From Out Of Nowhere, Land Of Sunshine, Caffeine, Evidence, Ashes To Ashes, Last Cup Of Sorrow, Surprise! You're Dead, Midlife Crisis, I Started A Joke, Easy, The Gentle Art Of Making Enemies, Epic, King For A Day, Digging A Grave, Be Aggressive, Just A Man eşliğinde zıplandı, kafa sallandı, coşuldu, çığlıklar atıldı. Ardından ilk biste Chariots Of Fire/Strip search ve ikinci biste çalınan Midnight Cowboy ve Cuckoo For Caca ile gece sona erdi.

Pek çok ülkede ki festivallerde büyük kalabalıklara şarkı söyleyen grup için yaklaşık üç, dört bin kişilik seyirci topluluğu ve konser alanı tatmin edici olmuş mudur bilinmez ama, İstanbul seyircisi için performans, tam anlamıyla doyurucu oldu. Konseri takip edenler arasında Ogün Şanlısoy, Melis Danişment, Janset gibi ünlüler de yer aldı.

Konser alanında satılan Faith No More - The Second Coming Tour T-shirt’leri bu muhteşem gecenin anısına alınıp, saklanılacak en güzel hatıra oldu. Böylece konserden sonra ellerde kalan tek şey (çekilen fotoğraflar dışında) Biletix tarafından basılan o ruhsuz, renksiz, fotoğraf ve tasarım fakiri biletler olmadı.



   KONSER KAYDI İÇİN LINKI TIKLAYINIZ...

DEEP PURPLE

20 Temmuz 2009 Pazartesi Saat: 21:00
Turkcell Kuruçeşme Arena
İSTANBUL O GECE "DERİN MOR"DU!

Rock Dünyasının önemli kilometre taşlarından olan Deep Purple İstanbul Kuruçeşme Arena'da verdiği unutulmaz konserde, çoşkusuyla geceyi derin mora boyadı!

I love it and I need it
I bleed it yeah its a wild hurricane
Alright hold tight I am a highway star… ile efsane grup 40.Yıldönümü turnesi kapsamında 3.kez karşımıza çıktı.

Konserin setlisti beklenilen şekilde, Child In Time, Burn gibi parçaların çalınmayacağını zaten biliyor, bu yüzden hiç hayal kırıklığı yaşamıyoruz. Tek içimizi burkan Ian Gillan’ın sesinden yitirdikleri. Ama grubun diğer üyeleri bu durumu fazlasıyla kompanse ediyor. Steve Morse hem muhteşem soloları, hem de tüm pozitifliğiyle seyircinin kalbini fethediyor. Bu da yetmiyor Don Airey klavyesi ile bir ara Türk Marşı ve Katibim’i çalıyor ve ortam giderek ısınıyor. Highway Star, Perfect Strangers, Sometimes I Feel Like Screaming, Smoke On The Water, Fireball, Wrong Man, Rapture of The Deep, Things I Never Said, Space Truckin, Strange Kind of Woman, The Battle Rages On adlı parçaları canlı dinleme şansını belki de son kez yakaladığımız konserde bis sonrası, gecenin en yüksek tempolu ve seyirciyi en çok coşturan parçalardan Black Night ve Hush ile kapanış yapılıyor, Steve Morse ve Roger Glover’ın penaları şanslı sahipleri ile buluşuyor. Herkes ikinci bir bis umuduyla bekliyor ama naa na na naa na na naa na na naa Hush Hush diyerek konser alanını yavaşça terk ediyor, pek çok yöne gitmek üzere bekleyen teknelerle hiç trafiğe takılmadan boğazın serinliğine doğru hareket ediyoruz.
Grubun basçısı Roger Glover’ın da dediği gibi Türk seyircisinin dünya’nın en iyi seyircisi olduğu görüşüne bu konser ile katılmamak mümkün değildi. Her yaş grubundan izleyicinin buluştuğu kalabalık konserde, 2 nesle bir arada sık sık rastlamak mümkündü. Seyircinin dinamizmi ve coşkusu yıllardır kulaklarımıza kazınan parçalarla beraber birleşerek derin derin içimize işledi.
KONSER KAYDI İÇİN LINKI TIKLAYINIZ...




JUDAS PRIEST

13 Temmuz 2008
Turkcell Kuruçeşme Arena
JUDAS PRIEST 13. Temmuz akşamı Kuruçeşme Arena'dan seslendi.
"NABER İSTANBUL... Your Priest is Back"

Rob Halford'un üzerinde metalik cüppesi, elinde asası ve asansör ile sahneye çıkışının ardından Turkcell Kuruçeşme Arena'yı dolduran Priest severlerin, 30 yıllık özlem çığlıkları esen rüzgar ile boğaza doğru yayıldı.

Geçen yıllara rağmen Rob Halford sesinden ve sahne performansından hiçbir şey yitirmediğini bizlere grubun ardarda seslendirdiği hitleri ile kanıtladı. Breaking The Law, Hell Patrol, Electric Eye, The Hammer And The Anvil, Green Manalishi, Rock Hard Ride Free, You've Got Another Thing Coming, Metal Gods, Eat Me Alive, Diamonds And Rust, Sinner, Angel, Hell Bent For Leather, Painkiller, Devil's Child ile topluca kafa sallandı.

Grubun yeni albümü Nostradamus'dan sayılı parça çalınması ve konserin yeni albüm tanıtım konseri olmayışı, grubu ilk kez ülkemizde görmekte olan Türk hayranlarını fazlasıyla mutlu etti. Rob Halford'un Hell Bent For Leather ile sahneye motosiklet üzerinde çıkışı tüm seyircinin merak ile beklediği ve "ohhh" dedirten anlardan biriydi. Senelerce konser kayıtlarında izlediğimiz görüntülerdeki bu sahneyi bizzat canlı yaşamak büyük bir şans… Konser alanında pek çok konserde uygulanan fotoğraf çekme yasağının olmayışı konserin en önemli ayrıntılarından biriydi.


A Touch of Evil, Living After Midnight, Freewheel Burning, Beyond The Realms of Death neden çalınmadı diye üzüntü duyulmayacak performansta, 1,5 saat boyunca seyircinin ilgisini bir saniye bile kaybettirmeyen Heavy Metalin kurucularından Judas Priest, 13 Temmuz 2008 İstanbul konseri senelerce konuşulacak, gelecek nesillere anlatılası bir konser olarak takvimdeki yerini alacak...

R.E.M.

S.O.S İSTANBUL HERE&NOW
4 Ekim 2008 Saat:15:00
Turkcell Kuruçeşme Arena


OPETH

19 Nisan 2009 Pazar Saat:19:30
Küçükçiftlik Park Maçka-İstanbul

MARK KNOPFLER

13 Haziran 2008 Cuma
Turkcell Kuruçeşme Arena

PENTAGRAM

KARAPAKS
EHL-İ KEYF
15 Mayıs 2008 Perşembe Saat: 20:00
Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Rıhtım

TOOL

7 Eylül 2007 Saat: 21:00
Turkcell Kuruçeşme Arena

ROBERT PLANT THE STRANGE SENSATION

4 Temmuz 2007 Çarşamba Saat: 21:30
Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi

EFES PILSEN ONE LOVE FESTIVAL 5

9-10 Haziran 2006
Parkorman

Morrissey
The Black Eyed Peas
Violent Femmes
Mor ve Ötesi
Kangroove
                            Çilekeş

EFES PILSEN ONE LOVE FESTIVAL 4

9-11 Haziran 2005 - Parkorman

The Chemical Brothers
Super Furry Animals
Lemon Jelly
Ian Brown
Manga  
            

JETHRO TULL

30 Mayıs 2004 Saat: 20:30
Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu

JETHRO TULL

13 Mayıs 2000 Saat: 20:30
Cemil Topuzlu Harbiye Açık Hava Tiyatrosu

THE ROLLING STONES

BRIDGES TO BABYLON TOUR '97-98
19 Eylül 1998 Cumartesi
Ali Samiyen Stadyumu

DEEP PURPLE

2 Haziran 1998 Saat: 21:00
Harbiye Cemil Topluzlu Açıkhava Tiyatrosu İstanbul