18 Haziran 2010 Cuma

FAITH NO MORE

12 Ağustos 2009 Çarşamba Saat: 18:00
Maçka Küçükçiftlik Park
İstanbul bu defa FAITH NO MORE ile sallandı!

Mike Bordin, Roddy Bottum, Bill Gould, Jon Hudson and Mike Patton'dan kurulu Faith No More İstanbul konserinde seyircileri takım elbise ile selamlayıp, Türk bayrağı ile veda ettiler…

Modern Rock müziğinin önemli gruplarından biri olan Faith No More, 12 Ağustos 2009 gecesi Maçka Küçük Çiftlik Parkta verdiği muhteşem konserle İstanbullu müzik severlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Dağılmalarının ardından hayranlarını üzüntüye boğan ve tekrar bir araya gelen, bir çoklarının müzikal kimliğini bulmasına ön ayak olan Faith No More, “The Second Coming Tour” kapsamında ilk kez ülkemizi ziyaret edeceğine dair söylentiler çıktığında, gerçek mi yoksa asparagas mı diye konuşulurken, etkinliğin kesinleşmesiyle geriye sayım başladı. Ve işte konserdeyiz…

Kapı açılışı 18.00

Konserin alt grupları Nekropsi ve Kurban’dı. İzleyicinin konser alanına yeni ulaşmakta olduğu erken ve aydınlık saatlerde sahne alan Nekropsi oldukça iyi olan performanslarına rağmen fazla izleyici toplayamazken, Kurban bir sonraki grup olma avantajı ve performansları ile ortamı çarçabuk ısıtarak, nerede ve niçin orada olunduğunu izleyicilere hatırlattı. Kurban, kendilerinin de en sevdiği grup olduğunu söyledikleri Faith No More’u izlemek için sabırsızlandıklarını ve bir an evvel kendi konserlerini bitirmek istediklerini ifade ederek sahneden indiler.

Faith No More sahnede

Uzunca bir aradan sonra saat tam 22.00 olmuştu ki, kırmızı kadife perdeler arasından krem rengi takım elbiseleriyle Faith No More üyeleri sahnede belirdi. Coşku çığlıkları Maçka’dan Boğaz'a kadar rüzgârla beraber çevreye yayıldı.

O anda sahne, seyircilerin yukarı uzanıp tempo tutan ellerinden görünmez oldu.

Grubun solisti Mike Patton vokalinin ve sahne performansının gücünü gösterip, vokalinin yanı sıra, megafon başta olmak üzere kullandığı yardımcı enstrümanlar ile ayrı bir hava yarattı. Mike Patton’ın seyirci ile iletişimi oldukça iyiydi. Bir ara Maçka’dan Teşvikiye’ye çıkan yolun kenarındaki bir ağaca üzüm salkımı gibi yerleşmiş bir grup bedavacı izleyiciyi de fark etmişti. Işık kontrol masasını uyarıp, spot ışıklarını o tarafa yönlendirerek ağaçtakilere dikkat çekerken, sıradaki parça olan “Ashes to Ashes”ı ağaçdakilere ithaf etti. Parçanın sözlerinde geçen I’ll see you dizeleri onlar içindi.

Neler çalındı söylendi

Reunited ile başlayan konserde, From Out Of Nowhere, Land Of Sunshine, Caffeine, Evidence, Ashes To Ashes, Last Cup Of Sorrow, Surprise! You're Dead, Midlife Crisis, I Started A Joke, Easy, The Gentle Art Of Making Enemies, Epic, King For A Day, Digging A Grave, Be Aggressive, Just A Man eşliğinde zıplandı, kafa sallandı, coşuldu, çığlıklar atıldı. Ardından ilk biste Chariots Of Fire/Strip search ve ikinci biste çalınan Midnight Cowboy ve Cuckoo For Caca ile gece sona erdi.

Pek çok ülkede ki festivallerde büyük kalabalıklara şarkı söyleyen grup için yaklaşık üç, dört bin kişilik seyirci topluluğu ve konser alanı tatmin edici olmuş mudur bilinmez ama, İstanbul seyircisi için performans, tam anlamıyla doyurucu oldu. Konseri takip edenler arasında Ogün Şanlısoy, Melis Danişment, Janset gibi ünlüler de yer aldı.

Konser alanında satılan Faith No More - The Second Coming Tour T-shirt’leri bu muhteşem gecenin anısına alınıp, saklanılacak en güzel hatıra oldu. Böylece konserden sonra ellerde kalan tek şey (çekilen fotoğraflar dışında) Biletix tarafından basılan o ruhsuz, renksiz, fotoğraf ve tasarım fakiri biletler olmadı.



   KONSER KAYDI İÇİN LINKI TIKLAYINIZ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder