18 Haziran 2010 Cuma

ERIC CLAPTON & STEVE WINWOOD

TOGETHER LIVE
13 Haziran 2010 Pazar Saat: 21:00
Turkcell Kuruçeşme Arena - İstanbul
İstanbul “babalar” gününü erken kutladı…
Kuruçeşme Arena, 13 Haziran 2010 Pazar günü Eric Clapton&Steve Winwood konseri ile ilk kez böylesine kalabalık bir izleyici kitlesi ağırladı.

Saatler 21:00’i gösterirken Had To Cry Today ile başlayan konsere, alan dışında hala içeri girmeyi başaramamış, eski dostlarını belki de son bir kez görme umuduyla bekleyen yoğun bir kalabalık vardı.

Bu tarz konserlerin oturma düzenekli alanlarda yapılmasının gerekliliğini belki de kabullenmek lazım. Sahneyi göremeyerek dikkati dağılan, aralarında konuşmak için sohbete gelmiş edasıyla etrafı umursamayan, sürekli içecek almak için yer değiştirerek insanları rahatsız eden garip izleyici kitlelesinin yanı sıra, pek çok yabancı turiste, Türkiye’nin hatırı sayılır gitaristlerinden olan Akın Eldes ve oyuncu Levent Üzümcü gibi ünlü simalara da rastlamak mümkündü.

Midland Maniac çalındığı esnada bir tekneden atılan ve dakikalarca süren havai fişek gösterisi çok yersiz ve kontrolsüzdü.

Eric Clapton ve Steve Winwood sadece alkışlara teşekkür etmekle yetinip, seyirci ile diyalog içine girmemelerine rağmen soğuk bir hava estirmediler.
Gitar sololarını anlatmak yetmez yaşamak gerekliydi… Bayan vokaller gerek sahne hareketliliği, gerekse parçalar açısından renkli bir hava kattı.
Konser, Had To Cry Today, Low Down, After Midnight, Presence Of The Lord, Glad, Well, Alright, Tuff Luck, While You See a Chance, Key To The Highway, Midland Maniac, Crossroads, Georgia, Driftin’, How Long, Layla, Can't Find My Way Home, Gimme Some Lovin, Voodoo Chile, Cocaine parçaları ile yaklaşık 2,5 saat sürerken, yoğun alkışların ardından son olarak, bir Traffic coverı olan Dear Mr. Fantasy ile son buldu.(İnternet ortamında yetişen bir nesil olarak grubun önceki konserlerinden şarkı listesini aşağı yukarı öğrendiğimiz için çalınmayan parçalar için çok fazla üzülmedik)
Sahnenin iki tarafındaki ekranlardan dahi parmak ucunda izlemenin zor olduğu konserden uzaktan da olsa birkaç görüntü alabilmenin kar sayılabileceği bir konser olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder