30 Eylül 2010 Perşembe

OZZY OSBOURNE - 30 EYLÜL 2010 İSTANBUL KURUÇEŞME ARENA KONSERİ



LET THE MADNESS BEGIN…

62’lik Ozzy Osbourne “Let The Madness Begin” sözleriyle başladı konsere.

Ozzy Osbourne Setlist Turkcell Kurucesme Arena, Istanbul, Turkey, Scream Tour 2010Nasıl olsa zamanında başlamaz önyargısıyla beklerken saatler 21.00’i göstermeden sahne arkasından gelen, tempo tutturucu tezahürat seslerinin az sonra sahneye çıkacak olan muhteşem insan Ozzy’e ait olduğunu bile henüz anlayabilmişken Bark At The Moon ile hızlı bir giriş ve ardından Scream isimli son albümün çıkış parçası olan Let Me Hear You Scream ile tansiyon oldukça yükseldi. Siyah peleriniyle sahneye çıkan Ozzy, geçen yıllara rağmen karizması ve sesinden pekte birşey yitirmemişti.

Sahnede dikkatli adımlarla sürekli oradan oraya koşturan, mikrofon başında küçük küçük zıplayan ve her fırsatta sahne önü seyircilerinin üzerine, hatta arada kendisine, itfaiye hortumu ile muzipçe köpük sıkan, kova kova su taşıyarak seyircilere döken bu yaşlı ancak yüksek enerjili adam sonunda İstanbul’da, yıllar sonra da olsa Türk seyircisinin karşısındaydı.

Black Sabbath’lı yılların Fairies Wear Boots, War Pigs, Rat Salad, Iron Man ve tabii ki Paranoid gibi klasiklerine de yer verildi.

Duyulduğu anda, işte bu o dedirten karakteristik ses tınısına sahip Ozzy Osbourne, söylediği her parçanın arasında mutlaka “I Love You All, You Are Number One” gibi samimi ve içten sevgi sözcükleri kullanarak hayranları ile arasında güçlü bir bağ ve iletişim kurdu.

Mr.Crowley çalındığı sırada öyle büyülü bir ortam oluştu ki sanki gökyüzüne çıktık ve indik.

Road To Nowhere isimli parça, canlı canlı izleme şansına çok yaklaşmışken aniden kaybettiğimiz müzik duayeni Ronnie James Dio’ya ithaf edildi.

Emsalsiz gitarist Zakk Wylde yoktu belki ama Gus G gitar soloları ile başarılı bir performans sergiledi. Vantilatör karşısında uçuşan sadece saçları değil aynı zamanda gitarından çıkan notalardı. Ozzy sesini ve yaşlı bedenini ara ara dinlendirirken bizde başarılı gitar ve bateri sololarıyla nefeslerimizi tuttuk.

Konserde 2 kez bis yapıldı. İlkinde Mama I’m Coming Home ve ardından gecenin bombası olarak nitelendirilebilecek Paranoid çalındı. İkinci biste ise Flying High Again ile bu muhteşem gecenin maalesef sonuna gelindi.

Ozzy’nin bizzat kendisinin seçmiş olduğu ön grup Kırmızı’dan bahsetmeden geçmek haksızlık olur. Tamamı bayanlardan oluşan grubun konser öncesi ortamı ısındırması çok zor olmadı. Kırmızı, AC/DC’den TNT adlı parça ile sahneden indiler.

Organizasyonun görünen kısmının sorunsuz ve başarılı geçtiği söylemek mümkün.

Çıkışta dağıtılan dondurmalara anlam vermek pek mümkün değildi. Hatırı sayılır bir soğukta kafa sallamış, zıplamış, bağırmış, bitkin seyircinin sesini kısmak mıydı amaç, yoksa elde kalan stoğu eritmek mi ya da yeni bir ürünü tanıtmak mıdır bilinmez…

Bu konserde bulunmak her ne kadar unutulmaz olsa da keşke daha erken buluşabilseydik…